Wat te doen in Valkenburg

Valkenburg is een prachtige stad gelegen in het zuiden van Limburg. Zoals we allemaal wel weten zit Zuid-Limburg vol met natuurplekjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het is dan ook niet verrassend dat Zuid-Limburg een veel bezochte plek is door toeristen uit heel Nederland.

Genieten in Zuid-Limburg

U kunt in Zuid-Limburg zowel genieten van de leuke steden als de prachtige wandelroutes ontdekken. Valkenburg staat bekend om haar prachtige omgeving en vermakelijke, oude stadscentrum. In het stadscentrum vindt u een heleboel historie en ook nog veel gezelligheid. Bent u binnenkort van plan om een bezoekje te brengen aan Valkenburg, boek dan een overnachting in een romantisch hotel op een prachtige locatie. Zo kunt u optimaal genieten van een trip naar Valkenburg. Benieuwd wat Valkenburg u te bieden heeft? Lees dan zeker verder! Op deze pagina hebben wij namelijk enkele bezienswaardigheden en andere hotspots in Valkenburg op een rijtje gezet.

Wat is er overdag te doen in Valkenburg?

Zoals gezegd zit de provincie Limburg vol met historische steden en andere pareltjes, waar Valkenburg er zeker eentje van is. In Valkenburg hoeft u zich zeker niet te vervelen. Zo kunt u vanuit de stad onder andere een bezoekje brengen aan de kasteelruïne en Fluweelengrot. Het gangenstelsel van de Fluweelengrot is een bekende trekpleister onder nationale en internationale toeristen. Het gangenstelstel bevindt zich onder de stad Valkenburg, is ontstaan als gevolg van mergelwinning maar deed in de loop van de jaren ook dienst als toevluchtsoord of schuilplek. De Fluweelengrot is niet zomaar een grot, in een van de oudste gangenstelsel van Nederland kunt u ook nog een heleboel geheimen en fascinerende wandschilderingen ontdekken. De vluchtwegen uit de Fluweelengrot leiden naar de Valkenburgs kasteelruïne. In de ruïne van het kasteel vindt u de vandaag nog steeds de ridderzaal en wapenkamer terug.

Bent u na het bezoeken van de kasteelruïne en de Fluweelengrot op zoek naar nog meer Zuid-Limburgse geschiedenis? Dan kunt u de Romeinse catacomben zeker niet overslaan. In deze bijzondere catacomben lijkt het alsof u zich in het oude Rome bevindt. U kunt de fantastische grafkamers verkennen die gebruikt werden door de Romeinen uit de derde en vierde eeuw. Ook in deze catacomben kunt u een heleboel mooie muurtekeningen bewonderen.

Wat te doen in Valkenburg in de avond

Valkenburg heeft een levendig nachtleven. Zo kunt u de cafés of clubs induiken om de hele nacht te dansen, maar u kunt er ook voor kiezen om een avondje door te brengen bij Holland Casino. Mocht u uw heupen willen losgooien dan kunt u een Salsa-Tapas-Swingnight, een Salsa of Burlesque workshop bijwonen. De dansmoves die u leert tijdens de workshop kunt u vervolgens toepassen in een van de gezellige cafés die Valkenburg rijk is. Er zijn genoeg mogelijkheden in Valkenburg om er op uit te gaan. Elk jaar zijn er in de stad voldoende evenementen. Als u rustig aan wil doen, dan kunt u ook gewoon genieten van een heerlijk hapje en drankje op een terras in het prachtige Valkenburg.

Heeft u nog geen genoeg kunnen krijgen van de ondergrondse tunnels, dan kunt u er ook voor kiezen om in de avond een ondergrondse kunstroute te doen met een lichtshow. Laat u begeleiden door een gids en geniet van de prachtige lichtshow die uw geboden wordt.

U kunt er ook voor kiezen om het prachtige openlucht theater te bezoeken in Valkenburg. In Valkenburg vindt u het oudste natuurlijke theater van Nederland dat nog steeds wordt gebruikt voor entertainende voorstellingen. In de zomermaanden vinden er meerdere voorstellingen plaats waar u in de avond van kunt genieten. De sfeer is erg uniek. U zult hier geen seconde spijt van krijgen!  

Wat te doen in Valkenburg met kind?

U heeft tot dit punt kunnen lezen dat wij in Valkenburg vooral de culturele en nachtelijke avonturen voor volwassenen aanbevelen. Natuurlijk zijn er ook genoeg activiteiten te beleven voor de kleintjes. Zo kunt u uw kinderen entertainen in het leuke pretpark Sprookjesbos. Hier bevinden zich leuke speelattracties voor de kinderen en kunt u ook door een sprookjesbos wandelen en op zoek gaan naar de verhalen van de verschillende sprookjes.

Overnachten in Hotel Botterweck Valkenburg

Verder kunt u in Valkenburg ook gebruik maken van de kabelbaan om zo met uw kinderen te genieten van het prachtige landschap nabij Valkenburg. Daarnaast kunt u er met uw kinderen ook nog voor kiezen om te gaan bowlen, of te gaan laser gamen. Ook voor deze intensieve activiteiten bent u dus in Valkenburg aan het juiste adres. U hoeft dus absoluut bang te zijn dat u of uw kinderen zich vervelen in Valkenburg. Bent u na een drukke dag toe aan een beetje rust en ontspanning? Bezoek dan de terrasjes in Valkenburg en kies daarna voor een hotel of appartement overnachting bij Hotel Botterweck in hartje Valkenburg! Vanuit ons hotel kunt u na een uitgebreid ontbijt de volgende dag weer fris en fruitig Valkenburg ontdekken.