Wandelen Valkenburg

Valkenburg ligt middenin het prachtige heuvelland van Zuid-Limburg en is omsloten door natuurschoon. Hierdoor is Valkenburg het ideale startpunt om te wandelen. Door Valkenburg als uitgangspunt te nemen kunt u zowel genieten van de prachtige natuur als ook van Valkenburg zelf. In deze blog nemen we u graag mee in de wandelroutes van Valkenburg.

wandelen in valkenburg
wandelen valkenburg

Valkenburg bereiken als startpunt voor de wandeling

Door de centrale ligging van Valkenburg in Zuid-Limburg is de stad goed bereikbaar en is wandelen vanuit Valkenburg voor veel bestemmingen een goed idee. Valkenburg heeft namelijk een eigen treinstation waar meerdere regionale treinen een stop maken. Vanuit Maastricht bent u binnen een kwartier in Valkenburg met de trein. Waar u ook vandaan komt in Nederland, met een paar keer overstappen staat u zo in het hartje van Valkenburg. Naast de trein kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om zelf met de auto te rijden naar onze mooie stad. In het centrum zijn meerdere parkeerplaatsen waar u tegen betaling veilig staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het welbekende Walramplein. Woont u dichtbij Valkenburg? Kies dan voor de fiets en geniet onderweg al van het prachtige landschap. Vanuit Maastricht is Valkenburg gemakkelijk op de fiets te bereiken.

Wandelen in Valkenburg

Een wandelroute start u in hartje Valkenburg. Zo kunt u wandelen langs de Geul die dwars door het centrum stroomt. Het centrum van Valkenburg barst van de gezelligheid met tal van kleine winkeltjes en de vele terrassen. Door de terrassen kunt u al snel even pauzeren voor een hapje of drankje. Ook staat Valkenburg bekend om de grotten. Met een toegangskaartje kunt u een lange wandeling door de grotten maken. In de zomer kan dit extra verkoelend zijn aangezien de temperatuur in de grotten een stukje lager ligt. Ook kunt u wandelen langs de bekende ruïnes en andere historische gebouwen in de omgeving. Tijdens de kerstperiode kunt u extra veel genieten in het centrum van Valkenburg. In de kerstperiode staan er namelijk tal van stalletjes door het centrum met diverse streekproducten. Ook in de bekende grotten is tijdens deze periode van het jaar een uitgebreide kerstmarkt te vinden. Tijdens een wandeling in Valkenburg is er zeker genoeg te beleven.

Wandelen rondom Valkenburg

Blijft u langer in Valkenburg of wilt u graag de natuur in? Dan is wandelen in de regio rondom Valkenburg een goed idee. Wandelen rondom Valkenburg betekent volop natuur en groen. Het is belangrijk om te weten dat Limburg een echt heuvellandschap heeft. Dat betekent dat de wandelroute zeker niet alleen maar vlak zal zijn. Trek dus comfortabele schoenen aan en neem genoeg water mee. Vooral in de zomer kan wandelen in Valkenburg een flinke beproeving zijn door de heuvelachtige omgeving. Gelukkig heeft u altijd zelf in de hand voor welke wandelroute u kiest. Ook liggen er rondom Valkenburg tal van restaurantjes en cafés waar u prima een tussenstop kunt inlassen. Geniet bijvoorbeeld van de heerlijke Limburgse vlaai als beloning voor het wandelen rondom Valkenburg.

Wandelroute Valkenburg

Wilt u graag gaan wandelen rondom Valkenburg, maar weet u niet goed welke route te kiezen? Afhankelijk van uw niveau en wensen zijn er diverse wandelroutes bij Hotel Botterweck beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een stadwandeling te doen van zo’n 4,5 km langs alle hoogtepunten van Valkenburg. Wilt u echt het heuvellandschap ervaren? Ga dan voor een hoogtewandeling waarbij u een grote ronde maakt langs diverse hellingen in de omgeving van Valkenburg. Wandelen in Valkenburg kan extra leuk zijn als u kiest voor een wandeling langs de diverse kastelen. In de omgeving van Valkenburg zijn er een paar kastelen te vinden die goed te voet zijn te bereiken. Zo heeft u Kasteel Oost, Kasteel Den Halder, Kasteel Schaloen, Kasteel Genhoes en nog veel meer… Kortom, afhankelijk van uw wensen is er voor ieder wat wils!

wandelen valkenburg
Goedkoop hotel Valkenburg

Voor weinig geld een heerlijk weekendje weg

Als u graag zo veel mogelijk wilt zien van Valkenburg doet u er verstandig aan om een overnachting in Valkenburg te boeken. Het Hotel Botterweck hotel ligt op de ideale plek voor een wandelvakantie in Limburg. U vindt Hotel Botterweck namelijk direct aan rivier de Geul en midden in het centrum. Vanuit uw luxe kamer of appartement gerendal staat u binnen een paar minuten vanaf het hotel lopen midden in de hoofdstraat van Valkenburg. Door te kiezen voor een overnachting, kunt u vroeg vanuit Valkenburg beginnen te lopen en zo meer van de omgeving ontdekken. Wandelen in Valkenburg zal hoe dan ook een ervaring zijn die u niet snel zal vergeten.

Aarzel dus niet langer en kom in contact voor een goedkope overnachting bij Hotel Botterweck!