Beste fietsroutes Valkenburg

Limburg is de ideale bestemming voor een fietsvakantie met de nodige uitdaging. Valkenburg is de ideale plek om aan uw fietstocht te beginnen. Lees hieronder de fietsroutes in Valkenburg en omgeving die uitermate geschikt zijn om de provincie verder te ontdekken wanneer u in Hotel Botterweck verblijft.

Fietsroutes Maastricht – Valkenburg

Niet ver van Valkenburg ligt de Limburgse hoofdstad Maastricht. Wilt u een dag naar Maastricht, dan kunt u dat met de auto doen. Echter is het ook de moeite waard om de omgeving van Maastricht met de fiets te verkennen en daar kunt u prima de fietsroutes vanuit Valkenburg voor gebruiken. Fiets bijvoorbeeld richting Bemelen en Margraten. Wanneer u in Margraten bent, moet u beslist een stop maken op de Amerikaanse begraafplaats. Op deze route liggen ook mergelgrotten, kalkovens en andere historische bezienswaardigheden die u mooi mee kunt pakken!

Maastricht biedt ook genoeg mogelijkheden om u per fiets te verplaatsen. Een andere fietstocht die de moeite waard is vanuit Maastricht of Valkenburg, is een fietstocht langs de Maas. De Maas loopt door heel Limburg en een deel van België. Aan de Maas zou daarom een hele fietsvakantie gewijd kunnen worden waarbij het de moeite waard is om tussenstops te maken in Maastricht, Elsloo en Roermond. Wij adviseren u om tijdens uw vakantie op een plek te overnachten die makkelijk bereikbaar is met de auto. Zo kunt u direct uw koffers uitladen of de extra bagage op uw fiets in uw hotelkamer leggen. Hierna kunt u meteen in Valkenburg de fietsroutes verkennen. Bij hotel Botterweck kunt u gebruik maken van de parkeergelegenheid in de buurt van ons hotel of van de fietsenstalling in onze afgesloten fietsenstalling. 

 

Bosrijke Fietsroutes vanuit Valkenburg

Naast het heuvelrijke landschap is in Valkenburg en omgeving bosgebied te vinden. In de buurt van Meerssen, zo’n 20 minuten fietsen vanuit Valkenburg, vindt u De Dellen. Naast bos kunt u hier ook genieten van uitzicht op de Curfsgroeve, een mergelgroeve die inmiddels weer helemaal in de natuur is opgegaan. De Dellen is een bosgebied dat u kunt verkennen met de mountainbike. Een andere uitdaging is de klim in het Vijlenerbos. Het bos is makkelijk begaanbaar met de auto, maar de afstand tussen Valkenburg en Vijlen is ook op de fiets af te leggen.

In Zuid-Limburg vindt u daarnaast een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk de Brunssummerheide. Rondom en in de Brunssummerheide vindt u diverse fietsroutes die u kunt volgen. Maakt u liever een wandeling? Dan zijn er meerdere paden die u kunt volgen door bos- en graslandschap.

Fietsroutes vanuit Valkenburg door het heuvelland

Het heuvelland rijkt verder dan de omgeving van Valkenburg en Maastricht. Vanuit Hotel Botterweck in Valkenburg bent u per fiets of eventueel met de auto binnen een uur in andere pittoreske plaatsen zoals Gulpen, Mechelen of Vijlen. Deze plekken liggen allemaal op de fietsroutes vanuit Valkenburg richting het Drielandenpunt in Vaals, een mogelijk eindpunt van een fietstocht door het heuvelland. U kunt ervoor kiezen om zonder omwegen het zuiden van de provincie te verkennen, maar alle fietsroutes vanuit Valkenburg bieden de mogelijkheid om een omweg te maken. Langs de hoofdroutes liggen tal van mooie gehuchten met pittoreske straatjes en woningen. Op deze plekken kunt u optimaal genieten van het betoverende uitzicht. Wat dacht u bijvoorbeeld van Vijlen? Het hoogstgelegen dorp van Nederland.

Fietsroutes Valkenburg met de racefiets

Zuid-Limburg is heuvelachtig, wat een uitdaging kan zijn. Voor wielrenners zijn de routes rond Valkenburg ideaal om per racefiets te ontdekken. Er zijn tal van interessante beklimmingen waar men zich aan kan wagen. Voorbeelden zijn de Sint Pietersberg, de Cauberg en de Keutenberg. Jaarlijks vindt rondom Valkenburg de Amstel Goldrace plaats die de nodige beklimmingen bevat. De professionele renners bedwingen hierbij de Gulpenerberg en de Vaalserberg. Als amateur renner kunt u op deze heuvels dus proberen een kommetje in Strava neer te zetten.Ben je uitgefietst? Dan zijn er in Valkenburg zelf ook genoeg dingen die je kunt doen

Dit moet u weten als u Zuid-Limburg per fiets wilt ontdekken

Zoals we al zeiden moet u rekening houden met flinke klimmen op de fietsroutes rondom Valkenburg. Het is daarom raadzaam om de route van tevoren uit te stippelen en af en toe stil te staan bij de mooie natuur. In Limburg zijn er tal van mooie picknickplekken te vinden. Aan de top van de Gulpenerberg zijn tal van uitzichtpunten ingericht om even op adem te komen, net als bovenaan de Huls vlak buiten het centrum van Simpelveld en de Eyserlinde, gelegen tussen Eys en Wittem.

Verblijf tijdens vakantie Valkenburg

Tijdens een fietsvakantie is het belangrijk om een geschikte locatie te vinden om te overnachten. Bij Hotel Botterweck bent u aan het juiste adres. In onze comfortabele hotelkamers en appartementen kunt u heerlijk ontspannen en opladen na een intensieve fietstocht. Wilt u meer weten? Bekijk gerust ons fotoalbum of neem contact met ons op voor meer informatie.