Overnachten in Valkenburg

Valkenburg, een kleine stad in Limburg met een groot hart. De bourgondische identiteit van Limburg komt helemaal tot uiting in deze mooie stad. Of u nu op zoek bent naar een avonturistische vakantie of liever uitrust in een spa, door te overnachten in Valkenburg heeft u het allemaal en meer. Deze bourgondische identiteit is terug te vinden in Hotel Botterweck in Valkenburg. Vanuit het hotel heeft u een direct uitzicht op de historische Geulpoort en de rivier de Geul.

 

Hoe kom ik in Valkenburg?

U kunt zowel met het openbaar vervoer als met uw eigen vervoer in Valkenburg komen. De volgende buslijnen hebben routes die langs Valkenburg station komen: Buslijn 4, 56 en 791. Komt u met de trein? Dan zijn er twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is de stoptrein tussen Maastricht Randwyck en Heerlen, deze trein komt elk half uur langs station Valkenburg. Daarnaast is er ook een stoptrein tussen Aachen Hbf en Maastricht die elk uur rijdt.

Wat is er te doen in Valkenburg?

Valkenburg heeft een tal van activiteiten die toegankelijk zijn voor jong en oud. Hieronder zullen wij een aantal activiteiten opsommen die u naast uw overnachting in Valkenburg kunt doen.

Fluweelengrot, kasteelruïne en mergelgrotten

De fluweelengrot en kasteelruïne in Valkenburg zijn voor de historische liefhebbers van jong tot oud. Of u nu met uw jonge gezin bij ons verblijft of als gepensioneerde, iedereen die naar de fluweelengrot  en kasteelruïne gaat is er direct verliefd op. De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg en er worden tot op de dag van vandaag nieuwe dingen ontdekt. Zo is in 1937 ontdekt dat er nog geheime vluchtgangen waren die ridders gebruikten om het kasteel te ontvluchten. Let wel op, het is permanent 12 graden in de Fluweelengrot. Wij raden u aan uw kleding hierop aan te passen.

De Mergelgrotten zijn ideaal voor de avonturier. Naast de historische tours die in deze grotten gehouden worden, kan hier ook in gefietst worden. Er worden ook mergelworkshops gegeven voor degene die hun creativiteit willen aanscherpen. Daarnaast is het ook mogelijk om hier kinderfeestjes en teambuildingactiviteiten te organiseren. Bij teambuilding komt er een grottentocht met ingewikkelde puzzels aan te pas en bij kinderfeestjes voelen kinderen zich ware archeologen.

Thermae 2000

Wanneer u gaat overnachten in Valkenburg en écht wilt relaxen, kunt u een bezoek nemen aan Thermae 2000, een spa- en wellness resort op de Cauberg. U kan dit combineren met uw bezoek aan Hotel Botterweck via ons wellness package. Door gebruik te maken van dit package krijgt u het volgende:

  • 1x Dagentree 7uur Thermae 2000 t.w.v. €42,50;
  • 1x Koffie/thee en vlaai in ons hotel

Thermae2000 is in 2020 compleet vernieuwd met onder andere een panorama sauna. Als u zowel binnen als buiten wilt ontspannen, is de combinatie tussen Hotel Botterweck en Thermae 2000 perfect voor u. Dit pakket kost u maar € 34,50 per persoon.

 

Kabelbaan Valkenburg

Valkenburg heeft de enige kabelbaan van Nederland. Deze kabelbaan biedt mogelijkheden die voor iedereen leuk zijn. Deze kabelbaan brengt u naar de Wilhelminatoren die zo’n 68 meter hoger ligt. Eenmaal boven zijn er meerdere activiteiten die u kunt doen. Zo kunt u op het terras genieten van een schitterend uitzicht. Voor de persoon die van adrenaline houdt zijn hier ook verschillende activiteiten. Zo kunt u ervoor kiezen om van de Wilhelminatoren af te tokkelen, de berg afgaan door middel van een rodelbaan of u kunt gaan laser gamen. Heeft u liever een activiteit die voor de gehele familie toegankelijk is? Dan kunt u er ook voor kiezen om te gaan mini-golfen.

Wandelen Valkenburg

Als u van wandelen houdt, is Valkenburg en omgeving de ideale plek voor u. Gelegen midden in het mooie heuvelland en begeven met adembenemende natuur kunt u geen betere plek kiezen voor een wandeling. U kunt kiezen tussen natuurwandelingen en een bourgondische wandeling. Waar de natuurwandelingen voor zich spreken, laat de route D’amuse u Valkenburg zien via wandelingen met een drankje en kleine amuse.

Terras in Valkenburg

Valkenburg heeft een groot aantallen terrassen in zowel het stadscentrum als daarbuiten. Wanneer u liever niet de route D’amuse loopt en zelf naar het terras wilt, is de keuze zeer breed. Op één minuut loopafstand van Hotel Botterweck zijn bijna alle terrassen te vinden, waarvan het gros ligt in de Grotestraat Centrum. Met een overnachting bij Hotel Botterweck zit u dus op een ware A-locatie.

Amstel Gold Race in Valkenburg

Ook wielrenliefhebbers kunnen zich goed vermaken in Valkenburg. Valkenburg heeft de wereldbekende Cauberg, een berg die onderdeel was van meerdere wereldkampioenschappen en natuurlijk de bekende Amstel Gold Race. Naast de Cauberg kunt u ook kiezen voor fietsroutes die meer gefocust zijn op het ervaren van de natuur. Deze routes zijn toegankelijk voor zowel de wielrenner als de persoon met een elektrische fiets. Of u in het bos wilt fietsen, naar Maastricht wilt fietsen vanuit Valkenburg of de Cauberg opgaat; Valkenburg is dé stad voor de fietsliefhebber in Nederland.