Route d’Amuse Valkenburg

Wilt u graag Valkenburg gaan ontdekken en tegelijkertijd genieten van het bourgondische leven van Zuid-Limburg? De Route d’Amuse in Valkenburg is in zo’n geval de ideale manier om Valkenburg te leren kennen. De Route d’Amuse is een concept dat al jaren groot succes boekt. Er zijn verschillende wandelroutes die u kunt belopen waarbij u langs de highlights van Valkenburg komt, maar ook iets mee krijgt van het prachtige landschap rondom Valkenburg. Tegelijkertijd geniet u op verschillende plekken van heerlijke hapjes bij restaurants.

Route d’Amuse Valkenburg
concept van Route d’Amuse Valkenburg

Het concept van Route d’Amuse Valkenburg

Route d’Amuse Valkenburg is al jaren erg populair voor zowel toeristen als ook voor de lokale bevolking. Het concept is zo gemaakt dat u kunt genieten van een wandeling en tegelijkertijd op verschillende plekken heerlijke hapjes kunt eten. Zo wisselt u dus een stevige wandeling af met pauzes waarbij u van diverse horecazaken hapjes voorgeschoteld krijgt. Het concept van Route d’Amuse is gebaseerd op zowel een mooie wandeling als ook lekker eten. Door de Route d’Amuse te bewandelen ziet u veel van Valkenburg, maar ook van de mooie natuur rondom Valkenburg. Tegelijkertijd leert u de lokale keuken kennen en komt u in aanraking met diverse horecazaken in Valkenburg. In een paar uur tijd krijgt u een heleboel te zien van Valkenburg en omstreken.

Diverse routes het jaar door

De Route d’Amuse komt over het algemeen ieder jaar met verschillende routes om uit te kiezen. De routes veranderen regelmatig waarbij ook de horecazaken die meedoen veranderen. De routes zijn qua lengte vaak binnen 1 tot 2 uur te lopen. De afstanden zijn daarbij meestal ergens tussen de 4 en de 7 kilometer. Echter zal de totale route vaak minstens 2 tot 3 uur duren, omdat u meerdere stops maakt om te genieten van het eten. Afhankelijk van het seizoen zullen uiteraard de hapjes ook wisselen. Zo geniet u met de Route d’Amuse ieder seizoen weer van de lokale gerechten van dat moment.

Een kerstroute door Valkenburg

Valkenburg staat in het algemeen bekend om zijn gezellige uitstraling tijdens de kerstperiode. Zo kunt u uren wandelen door de kerstmarkten in de diverse grotten van Valkenburg. Ook is de rest van het centrum prachtig versierd en vindt u op diverse plekken leuke marktjes en winkeltjes in kerstsferen. Ook de Route d’Amuse past zijn routes in deze periode aan, aan wat Valkenburg op dat moment te bieden heeft. Zo loopt u langs diverse kerstmarkten en krijgt u bij diverse restaurants heerlijke amuses. Met de Route d’Amuse kunt u in de kersttijd extra genieten van al het moois dat Valkenburg te bieden heeft. Door de route te lopen ziet u de verschillende hoogtepunten van Valkenburg in de kerstperiode. U heeft hierbij regelmatig de mogelijkheid om even op te warmen bij de verschillende stops die u tussendoor maakt.

Het bourgondische Valkenburg

Valkenburg staat bekend om de vele terrasjes en restaurantjes waar u kunt genieten van het bourgondische leven. Met de Route d’Amuse hoeft u gelukkig niet te kiezen voor één restaurant, maar kunt u meerdere restaurants tegelijk proberen. De Route d’Amuse neemt u langs hoogstaande restaurant in en rondom valkenburg. Zo kunt u tot wel 6 diverse restaurant uitproberen met slechts één wandeling. Deze route is dus de ideale manier om verschillende lokale restaurants uit te proberen binnen slechts een paar uur tijd.

route d'amuse valkenburg met overnachting

Nog meer ontdekken van Valkenburg

De Route d’Amuse is een ideale manier om binnen een korte tijd Valkenburg te leren kennen. Echter heeft Valkenburg en omstreken zo veel te bieden dat het onmogelijk is om dit allemaal in een dag te doen. Het is dus te begrijpen dat u wellicht langer in Valkenburg wilt spenderen door een overnachting te boeken. Door een kamer te boeken in ons hotel bent u voorzien van een toplocatie. Een overnachting in een van de mooie kamers of appartementen bij Hotel Botterweck zult u echt thuis laten voelen in Valkenburg. Vanuit uw hotelkamer of appartement staat u binnen enkele minuten lopen in de gezellige straatjes met terrassen. Ook staat u zo midden in de natuur om het prachtige heuvellandschap van Zuid-Limburg te ontdekken.

Interesse in een kamer? Neem dan contact op of boek direct via de website.