Hotel Valkenburg kerstmarkt

Hotel Valkenburg kerstmarkt

Valkenburg is een stad die het hele jaar door veel te bieden, maar vooral in de kerstperiode is Valkenburg een sprookje. Een goed hotel in Valkenburg om de kerstmarkt te bezoeken kan dan uiteraard niet ontbreken om het uitje helemaal af te maken. Hotel Botterweck is daarbij de het ideale hotel om de stad te ontdekken.

Hotel Valkenburg kerstmarkt
Hotel Valkenburg kerstmarkt

Wat Valkenburg te bieden heeft

Valkenburg is een stad die veel te bieden heeft. Zo staat het in december helemaal in teken van de kerstmarkt. De kerstmarkt is jaarlijks een grote trekpleister, maar er valt het gehele jaar door genoeg te beleven in Valkenburg en omgeving. Zo staat Valkenburg, en heel Zuid-Limburg, uiteraard bekend om het bourgondische leven. Op loopafstand bevinden zich een tal van gezellige restaurantjes en terrasjes. Verder ligt Valkenburg midden in het Limburgs heuvellandschap waardoor u prachtige fiets- en wandeltochten kunt maken in de natuur. Ook ligt Maastricht op slechts een steenworp afstand van Valkenburg. Tijdens een overnachting in ons hotel kunt u gemakkelijk een uitstapje maken naar het bruisende Maastricht.

Kerstmarkt Valkenburg

Valkenburg wordt tijdens de kerstperiode omgetoverd tot een echt sprookje. Zo zijn er meerdere grotten die het hele jaar door toegankelijk zijn. Tijdens de kerstperiode zijn er in deze grotten meerdere kerstmarkten. Valkenburg is een belevenis als het aankomt op de kerstmarkten. Vanuit ons hotel bent u binnen enkele minuten lopen al bij de Gemeentegrot. In de sfeervolle, helder verlichte mergeltunnels van de gemeentegrot van Valkenburg vindt u Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt. Tijdens de kerstperiode is het eindeloze doolhof omgetoverd tot een uitgestrekte kerstmarkt voor echte kerstliefhebbers! Alles is uit de kast gehaald om de mergelgangen in kerstsfeer te maken: zoals de sierlijke versieringen, duizenden lichtjes en gezellige stalletjes. Op de kerstmarkt van dit jaar waren er weer veel nieuwe producten en gloednieuwe versieringen. In elke hoek en in elke gang vindt u wel iets verrassends. Natuurlijk proeft u ook de bekende drankjes, gerechten, snacks en lekkernijen van de kerstmarkt. Zo komt het bourgondische leven ook heel goed terug op de kerstmarkt. Vanuit ons hotel verkent u snel en gemakkelijk deze prachtige kerstmarkt.

Kerst in heel Valkenburg

De kerstmarkt in de grotten van Valkenburg is natuurlijk al een hele belevenis op zich. Toch valt er vanuit ons hotel nog een heleboel meer te verkennen tijdens de kerstperiode. Vrijwel de gehele stad wordt namelijk omgetoverd in de kerstsferen. Door de stad vindt u diverse plekken met kerstmarkten. Uiteraard vindt u ook hier weer het bourgondische leven terug door de diverse stalletjes met lokale gerechten. Ook de terrassen en restaurants worden omgetoverd met vele lichtjes en kerstbomen. Zo zult u het kerstgevoel zeker niet kwijtraken, waar u ook loopt in Valkenburg. Verder kunt u uiteraard ook kiezen voor een dagje Maastricht. Ook in Maastricht kunt u genieten van een kerstmarkt en diverse leuke stalletjes met eten, drinken en cadeaus.

Verblijven in ons hotel tijdens de kerstmarkt

Geniet van een van onze kamers tijdens de kerstmarkt. Allereerst is de ligging gewoonweg ideaal. Ons hotel ligt namelijk midden in het centrum waardoor u vrijwel alles op loopafstand kunt bereiken. ’s Avonds rolt u zo vanuit het terras uw heerlijke bed in. Ons hotel is modern, maar karakteristiek ingericht. Al onze kamers zijn van alle gemakken voorzien en zullen u echt thuis laten voelen. Ons personeel staat graag voor u klaar tijdens het ontbijt of aan de receptie. Het gehele jaar door kunt u gebruik maken van onze diverse arrangementen waarmee u overnachten kunt combineren met bijvoorbeeld tapas eten of een heerlijke wellness.

Hotel Valkenburg kerstmarkt