Bokkemert Valkenburg

De Bokkemert in Valkenburg

De Bokkemert in Valkenburg is al jaren een grote trekpleister van Valkenburg. De Bokkemert behoort tot een van de grootste jaarmarkten en trekt jaarlijks vele bezoekers. Een bezoekje aan deze markt is ideaal te combineren met het ontdekken van Zuid-Limburg. Ga naar de Bokkemert in Valkenburg en geniet van al het lokale aanbod. Honderden standhouders bieden hier jaarlijks een grote variëteit aan producten aan. Door de grote schaal van de Bokkemert kunt u zich hier dan ook meerdere uren vermaken.

De herkomst van de Bokkemert

De naam ‘’Bokkemert’’ is afkomstig van de bokkenrijders. De regio rondom Valkenburg heeft tegenwoordig vele monumenten uit de tijd van de bokkenrijders. In de 18e eeuw werd een bende dieven de bokkenrijders genoemd. Deze bokkenrijders pleegden veel gewelddadige berovingen. De afpersingen van deze bokkenrijders waren gericht tegen de boeren en het platteland. Later werden de bokkenrijders vaak aanschouwt als een soort Robin Hood. Tegenwoordig worden de diverse bokkenrijder groepen gezien als losse criminele bendes die geen connecties hadden met elkaar. De bokkenrijders behoren tot het immaterieel cultureel erfgoed van Limburg. In Valkenburg zelf zijn er nog een aantal monumenten te vinden die verwijzen naar de bokkenrijders. In oktober zijn er jaarlijks de bokkenweken, waarbij er verschillende activiteiten worden georganiseerd, zoals ook de Bokkemert in Valkenburg.

De bokkenweken in Valkenburg

In de maand oktober worden er in Valkenburg jaarlijks veel evenementen georganiseerd rondom de bokkenrijders. Deze weken worden de bokkenweken genoemd omdat de bok symbool staat voor de rijke historie en cultuur van deze gemeente. Denk bij deze verschillende evenementen aan muzikale optredens, maar ook familieactiviteiten en uiteraard de Bokkemert. Bij dit alles is er altijd een goed glas bockbier te krijgen. De bokkenweken zorgen ieder jaar weer voor gezellige en leuke activiteiten in en rondom Valkenburg voor jong en oud.

bockbier Bokkemert Valkenburg

De Bokkemert Valkenburg

De Bokkemert in Valkenburg is een echt hoogtepunt van de bokkenweken. Het is een grote jaarmarkt met een grote diversiteit aan producten. Zo kunt u op de Bokkemert genieten van diverse lokale producten en gerechten. Naast kant-en-klare hapjes zijn er ook genoeg voedingswaren die u mee naar huis kunt nemen om thuis te koken. Ook zijn er tal van verkopers met creatieve en originele producten. De Bokkemert is een uitgebreide markt waar u zeker een hele middag kunt doorbrengen. Vooral als u het winkelen op de markt afwisselt met lekkere hapjes en een heerlijk bockbiertje!

Erop uit in Valkenburg

De Bokkemert is natuurlijk al heel leuk op zichzelf, maar is ook goed te combineren met de rest van Valkenburg. De Bokkemert wordt namelijk georganiseerd in het centrum, waardoor u naast de markt ook de rest van Valkenburg kunt verkennen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de beroemde Fluweelengrot en gemeentegrot. Laat je leiden door een gids die je meeneemt in de geschiedenis van deze gangenstelsels. Ook kan een bezoekje aan de diverse terrassen van Valkenburg zeker niet ontbreken. U kunt namelijk nergens anders zo genieten van het bourgondische leven als in Valkenburg.

Appartement of hotelkamer

Aangezien de bokkenweken garant staan voor veel evenementen is het logisch dat u langer dan een dag van Valkenburg wilt genieten. Door te kiezen voor een overnachting bij Hotel Botterweck kunt u extra lang genieten van al het leuks dat Valkenburg te bieden heeft. Bent u op zoek naar een hotel met een toplocatie? Neem dan eens een kijkje naar een van onze kamers. Wilt u de Bokkemert combineren met lekker eten of een moment van ontspanning? Dan kunt u bij ons terecht voor een breed aanbod aan packages. Bij deze packages kunt u kiezen voor een combinatie van een overnachting met een restaurant of sauna tegen een voordelige prijs.

Kortom, wilt u lekker lang genieten van Valkenburg? Neem dan contact op en geniet in ons hotel.